Травеливери. Хто вони?



Травеливери — люди, які, маючи небагато грошей, подорожують місяцями і роками по різних країнах, насолоджуючись пейзажами і традиціями народів світу. Травеливінг — це спосіб життя людей, котрі без поспіху подорожують по світу самостійно, незалежно. Вони зупиняються на цікавих місця і проводять там по два-три місяці, чи більше. При такій тривалості подорожі, коли нікуди не поспішаєш, подорож стає бюджетною, адже вам не потрібно готелів, достатньо орендувати квартиру чи будинок. Це набагато дешевше. Травеливери не прив'язують себе до одного місця, вони мобільні і легко змінюють обстановку. Зазвичай, це люди, які заробляють віддаленим способом, тобто працюють в інтернеті, що не сковує їх рамками кордонів.
Основним пріорітетом їх життя є цікаве життя прямо в цей момент.      Але не плутайте травеливерів з дауншифтерами. Дауншифтер - це людина, яка кидає високу посаду, квартиру, весь комфорт заради старого будинку десь у забутому селі, де вода у криниці, а готувати треба у печі. Інакше кажучи, це відмова від всіх матеріальних благ. Тут немає нічого спільного з подорожами, хоча, треба сказати, що дауншифтінг часто веде до травеливінгу.
      А от травеливінг — це просто спосіб подорожувати. Тут ніхто матеріальних цінностей не забуває. Скажемо більше, травеливери міняють квартиру на будинок біля моря, метро і штовханину на оренду авто чи мотоцикла, а це вже повністю протирічить концепції дауншифтингу.
      Є багато відгуків самих травеливерів про їх стиль життя. Вони пишуть, що кидали наші краї, де мороз і холод, постійні хвороби взимку і їхали в теплу і сонячну Азію. Наша держава набридла своєю тупістю, низьким рівнем життя, хамством. Тому вони і їдуьт брати позитив від природи біля моря, від інших культур.
       Чому багато травеливерів подорожують Азією? Там жити набагато дешевше, тут осягаєш внутрішні розвиток, спокій. Подорожуючи, ви змінюєтесь, розумнішаєте, набираєтесь досвіду і смієтесь із буденних сварок і суперечок. Ви звикаєте адаптуватись швидко до нових умов, виходите з інкубатора своєї країни, де ви тільки працюєте і спите.
Звідки брати гроші? Можна здавати в оренду квартиру на батьківщині, можна вести сайт чи блог і з нього мати 500 доларів щомісячно, це — реально. Ви можете продавати ваші фото з різних місць і цим доповнювати вашу казну.
       $ 350 — 400 достатньо, щоб місяць жити в будь -якій країні Азії. Дотого ж, ви все собі можете дозволити на цю суму (правда, катання на яхті чи гелікоптері навряд). А в Гімалаях, наприклад, житло коштує $ 2-3 за добу, обід у ресторані - $2, в дешевому закладі $1 .
Класно, що ви не втомлюєтесь в подорожі, бо нікуди не спішите. Захотіли відпочити — зупинились біля моря в наметі і розслабляєтесь. Активна подорож втомлює, а тут ви насолоджуєтесь одним місцем місяць — два, потім далі подорожуєте. В країнах Азії жити набагато безпечніше, ніж в Україні чи Росії, обстановка в сотні разів спокійніша, клімат приємний. Тай вартість життя, вона набагато нижча.
         Поради для початківців? Купіть нетбук. Можна заробляти віддалено і по скайпу спілкуватись з рідними. Речей вам багато не треба, тільки те, що на вас. Тобто рюкзак на 30 літрів і все. А одяг купите вже на місці, це набагато дешевше. Ще можна відкрити багато банківських рахунків і взяти декілька пластикових банківських карт, знайдіть довірену людину, щоб вона керувала вашими акаунтами в банку на вашій батьківщині, купіть декілька сім карт, вони потрібні для керування банківськими рахунками зза кордону. Також, плануйте маршути, збирайте інформацію про країну, яку плануєте відвідати.
Знаєте, часом ваша кава в кафешці коштує більше, ніж вечеря на березі моря з тигровими креветками.
ЖИВІТЬ ! ! !

0 коментарі:

Дописати коментар