Work and Travel - як там у США?

Агенти Youngsoul побували у США за програмою Work and Travel. Послуги надавала компанія Acorn, чий офіс знаходиться в Національному університеті «Львівська політехніка».
 Тут висвітлимо все, що вони пережили під час перебування у США, проблеми і як їх вирішували.
Отже, почнемо. Перший агент їхав згідно контракту у Філадельфію.
Працювати мав рятувальником на басейні. Приїхав, знайшов офіс компанії. А там... Коротше, сказали, що контракт недійсний і нікого там не наймали... Не вийшло зв'язатись із офісом в Україні, ніде жити і гроші закінчуються. У цій ситуації не радимо опускати руки! В Америці є багато міст і якщо сталось щось подібне - їдьте, ризикуйте. Повернутись додому завжди встигнете.
Наш чувак не здався і зразу поїхав у штат Північна Кароліна в місто Кіл Девіл Хілс
( Kill Devil Hills NC)
Там є благодійна організація для студентів, які приїжджають за програмою Work and Travel.
Називається дана організація Pathways House International. Наш агент спонтанно вирішив переїхати у це місто. І там знайшов підтримку людей з Pathways House International. Безкоштовно нагодували, знайшли житло, дали велосипед ( платиш 50$, а коли повертаєш велик, отримуєш 30$ назад). Також йому запропонували перелік робіт. Вибрав будівництво. Там заробляв 10$ за годину і це досить висока зарплата. Таким чином він зміг повернути витрачені кошти на програму і ще й заробив зверху. І ніхто не депортував його.

     Інший агент поїхав прямо у  Кіл Девіл Хілс через ту ж таки компанію. Тут все було чудово. З боку самої компанії підтримки ніякої, а от від Pathways House International - дуже багато. Безкоштовно провели екскурсію, житло знайшли. Та й з аеропорту забрали вчасно, доставили у місто. Все було спокійно. Працював у ресторанчику Kill Devil Custard. Там працівники були хороші, боси також. Пропрацював наш агент там аж до 20 вересня.
Також знайшов там ще одну додаткову роботу, втомлювався, але зате платили 9$ за годину і їсти дозволялось безплатно.

      Були ще 2 хлопців. Знову ж таки та сама організація, робота у Атланті рятувальниками на басейні. Робота НЕ сподобалась і хлопці вирішили її змінити, переїхати до Північної Кароліни. Так їм порадили друзі. Всі питання обговорили із роботодавцем і той їх відпустив. Через деякий час почав писати їм погрози про депортацію і т.д. Насправді, згідно закону про американські візи, ніхто не може анулювати візу і депортувати людину, окрім самого консульства і урядової іміграційної служби. А зміна робочого місця не є причиною для цього. Так, умови контракту порушили, але їх узгодили з роботодавцем. Отже, не переживайте, щось не так - не бійтесь міняти роботу.


0 коментарі:

Дописати коментар