Екскурсія на фабрику шампанського!
Шампанське. Ну куди ж без нього на Новий Рік. Хочеш освідчитись у коханні - використай шампанське як атрибут, одружуєтесь? Звичайно ж фото з бокалами ігристого шампанського. Цей напій сповнений атмосфери феєрії і блаженства. Як же його виготовляють? Щоб відповісти на це питання ми заглянемо на іспанську фабрику ігристих вин Фрейшенет
(Freixеnet).
Так, все правильно. Не у Францію, а в Іспанію ! ! ! Саме тут є особливий сорт шампанського який називається «Кава» (Cava) і є суто Іспанським. Інколи Cava може бути набагато смачнішим за свого французького брата. Неймовірний букет збуджує і чарує.
Процес виробництва шампанського дуже довгий і трудомісткий. Спершу збирають урожай. Різні
сорти винограду, з якого виготовляють каву ростуть в горах на висоті від 200 до
450 метрві над рівнем моря. Використовують не менше трьох сортів винограду, найпопулярніші з них
це Macabeo –дарує тонкий фруктовий аромат і свіжість, Parellada – квітковий аромат,
Xarello – додає кислинки. Період збору урожаю триває з
кінця серпня до кінця жовтня. Виноград збирають вручну.
Зібраний виноград доставляється на фабрику в ящиках по 20-25 кг. Свіжо витиснутим виноградним соком
заповнюють металеві ємкості, де сік проходить первичну ферментацію (бродіння).
Далі різні соки змішують у визначених пропорціях – пропорції це секрет. Їх передають з покоління в поколінне членам сім'ї Феррер - власниці фабрики.
Потім починається процес, який називається ремюаж - пляшки прокручують довкола своєї осі і поступово їх ставлять у вертикальне положення горловиною вниз. Таким чином дріжджовий осад спадає на горловину пляшки.
Чим довша витримка, тим дорожча кава.
Колір іспанського шампанського
буває від рожевого до кришталево прозорого, смак від терпкого і сухого до м'якого і солодкого.
Подається кава так як и шампанське - охолодженою і
розливається у високі бокали.
0 коментарі:
Дописати коментар