Печери Сагади, Філіпіни

 На Філіпінах  у Сагаді є неймовірні печери Lumiang і Sumaguing. Відкрили їх спелеологи 20 років назад. Відвідати їх може кожен хто шукає екстріму, але не боїться замкнутого ростору. Самому у ті печери не рекомендуємо ходити. Краще найняти гіда. Тур по цих печерах називається Cave connection. Цей шлях для новачків. Правда, треба буде трохи помокнути і полазити по канатах, але це не так складно. Якщо ви не хочете продиратись крізь шпарини і скелях і по груди йти у воді, є простіший маршрут у найбільшу серед усіх печер - Sumaguing.
Ваш гід візьме з собою гасову лампу, а ліхтарики вам майже не допоможуть, хіба беріть прожектор) По дорозі до печер на скалах можна побачити скупчення висячих трун - така там традиція.











Ось вхід у печеру Луміанг. Попереду гід.

























У печері побачите найрізноманітніші форми каменів. Ось наприклад рисові поля.


Ось такі там підйоми і спуски.

Водоспад.



Ось озерце, глибоке, як видно. Дно видно тільки на фото. В реалі, під ногами не видно нічого, маленький ліхтарик практично не пригодився.








Гарний коридор після озера.






Трохи доводиться йти по річці, тому рекомендуємо взяти герметичну сумку для фото техніки, щоб не підмокла.






Ось так продиратись треба)





Страшна дірка !)






Доведеться спускатись по мокрих "королівських шторах".





Ось вони збоку. )





Невеличка ванна)

Паща крокодила - так виглядає велетенська тераса.



Ура ! ! ! Вихід ! ! !



Cave connection коштує 840 песо. 40 ви заплатите турофісу, який знаходиться зразу біля місцевої пошти. А 800 заплатите гіду після екскурсії. )) Одяг краще брати найпростіший, якого не шкода. Взутись найкраще у в'єтнамки. Кросівок шкода, та й іти будете, в основному, босяком.

Інфа взята з http://traveliving.org/cave-connection-in-sagada/

0 коментарі:

Дописати коментар